Een doula, geen overbodige luxe..

Een doula, geen overbodige luxe..

Doula’s zijn echt geweldig! Laat ik het gewoon maar opschrijven! Want hoe fijn is het als iemand er echt 100% voor jou is, om jou te ondersteunen op de manier die jij wilt. Steeds meer moeders gunnen dit zichzelf en het is (helaas) geen overbodige luxe*. Wat een doula doet en voor je kan betekenen is voor iedereen verschillend. Doula’s bieden maatwerk. Ze zijn opgeleid om jou te begeleiden tijdens je zwangerschap en baring. Waar de ene moeder vooral behoefte heeft aan fysieke en praktische ondersteuning, heeft een ander meer aan mentale ondersteuning (een combinatie kan natuurlijk ook).  Een doula is een krachtige hulpbron in deze tijd van medicalisering in de geboortewereld.

Wat doe ik?
Tijdens je zwangerschap kom ik 3 tot 4 keer langs voor een uitgebreid consult. Hier aan voorafgaande hebben wij al een vrijblijvende kennismaking gehad met elkaar. Dit kan live of online en hier zijn geen kosten aan verbonden. Vaak is het juist fijn om meerdere doula’s te spreken om te kijken wie bij jou past en bij wie je helemaal op je gemak bent. Tijdens de consulten nemen we de tijd om elkaar te leren kennen, leer ik je meer over je zwangerschaps- en baarproces en bereiden we ons voor op jouw baring. Ik sluit consulten meestal af met lichaamswerk zoals een visualisatie of massage, omdat jouw lijf natuurlijk van enorm belang is tijdens de baring. Maar niks moet en van alles mag, het is jouw proces.

Vanaf 37 weken ga ik op wacht en wordt het contact vaak intensiever via de app of belletjes. Wanneer de baring begint kom ik op jouw gewenste moment je kant op en sta ik je de gehele baring tot 2 uur na de geboorte bij, of dit nu 12 of 30 uur duurt. Ik heb al veel baringen meegemaakt en kan daardoor in alle situaties rustig blijven en er echt 100% voor jullie zijn, juist ook in medische situaties. Ook tijdens soepel lopende baringen is het heerlijk als ik je kan helpen door het geven van massages, bemoedigingen, praktische zorg en nog zoveel meer. Soms is alleen er zijn al genoeg, bij je zijn, bij alles wat zich aandient.Ik ben dol op fotografie en maak foto’s en film als je dit wilt. 4 dagen na de geboorte wip ik even langs met een maaltijd en een luisterend oor en ondersteun ik je bij het zoeken van hulp wanneer nodig. 6 weken na de baring kom ik langs met een kadootje en sluiten we het traject af.

Good to know
Ik ben dol op leren en ontwikkelen, en eigenlijk elke doula die ik ken, volgt enorm veel trainingen. Vaak kunnen we dan ook meer dan alleen wat hierboven geschreven staat. Zelf kom ik uit het onderwijs en heb ik een coachopleiding gedaan. Je bent ook van harte welkom voor persoonlijke coaching rondom zwangerschap, geboorte en moederschap. Ik heb met name een coachtraject ontwikkeld voor moeders die het 'anders willen deze keer', bijvoorbeeld vbac (vaginaal baren na een keizersnede, of thuis baren na een keizersnede). Zowel met dit onderwerp, als met verliesgeboorte en hsp, heb ik veel affiniteit. Daarnaast organiseer ik geregeld cirkels voor moeders en zwangeren, om te verbinden, ontspannen en een laagje dieper te zakken.

Voel je vrij om eens vrijblijvend kennis te maken. Je vindt meer informatie op www.zwangervolvertrouwen.nl of via instagram @volvertrouwen
* Een doula is financieel niet voor iedereen haalbaar, veel doula’s in opleiding bieden hun zorg aan voor een lager tarief en met minstens zoveel liefde. Ook heb ik zelf enkele keren per jaar plek voor moeders met minder financiële ruimte, neem gerust contact met me op. 

Foto’s: @biancavanderaalstfotografie, www.biancavanderaalstfotografie.nl

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Wij maken gebruik van google analytics en hebben hiervoor een bewerkersovereenkomst afgesloten. Het IP-adres wordt gemaskeerd, er worden geen overige gegevens gedeeld en de cookies worden niet gebruikt voor andere google diensten.
Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.