Een Digitaal Geboortekaartje, een bijzonder moment vastgelegd

Een Digitaal Geboortekaartje, een bijzonder moment vastgelegd

Een Digitaal Geboortekaartje, bijzonder en origineel 
Je kleintje is net geboren en dit wil je natuurlijk echt iedereen laten weten. Je familieleden, je vrienden, je buren, je naaste collega’s. Oké, kort gezegd aan iedereen die belangrijk voor je is. Wist je dat je naast het welbekende papieren geboortekaartje ook kunt kiezen voor een digitaal geboortekaartje? Dit is een originele manier waarbij je een op maat gemaakte video naar je dierbaren kunt sturen om te laten weten dat jouw kleintje geboren is. Deze liefdevolle video bevat alle informatie van de geboorte van je kindje, eventueel met tekst(en) en bijpassende muziek. Alles om de aankondiging van je kindje zo speciaal mogelijk te maken. En daarnaast is dit natuurlijk een mooie herinnering voor later. Bijzonder toch?

Hoe ik op het idee kwam? Nou, door mijn eigen ervaring. Afgelopen jaar mocht ikzelf mama worden van mijn dochtertje Maeve. (Hallo verantwoordelijkheid, haha!) Het mooiste en intenste wat me ooit is overkomen. Nou overkomen… het was wel degelijk geplant, maar hoe het écht is om mama te zijn dat weet je pas als het je overkomt. 

Het vastleggen van intiem geluk 
Met de komst van mijn dochtertje wilde ik dit intieme geluk dan ook zoveel mogelijk vastleggen op video. Al maanden van te voren had ik het idee in mijn hoofd om met haar geboorte een kleine video te maken om iedereen te laten weten dat mijn lieve kleine gekkie geboren is. Met details van het kamertje(altijd handig dat iedereen van jouw stijl en smaak op de hoogte is!!!). Van die lieve handjes en dat kleine neusje. Net genoeg beelden dat mensen nog wel wilde langskomen om haar nog eens goed te bekijken, lekker te knuffelen en baby-hoofdje-snuffelen(!!!) Ja sorry, hahaha, baby’s ruiken altijd zo lekker. De beelden van het kamertje en de knuffeltjes, die op haar komst zaten te wachten, had ik al van tevoren gemaakt. De beelden van mijn baby maakte ik op dag 4. Dat viel niet mee met net een operatie achter de rug. Maevje was namelijk een sterrenkijkertje en vrij groot waardoor ze via een keizersnede ter wereld is gekomen. Maar ik moest en zou de beelden hebben en een onvergetelijk mooi filmpje van haar maken.

Ik wilde de tijd even stilzetten
Bij het maken van de beelden kon ik uren naar haar kijken door de lens van mijn camera. Die trekjes als ze slaapt. Zo lief en klein. Kon ik de tijd maar even stilzetten. Bleef ze maar altijd zo klein. Ik schoot zóveel aan videobeelden dat ik een avondvullende bioscoopfilm kon maken, haha. Toen ik de video ging editen heb ik tranen met tuiten gehuild. De film Titanic was er niks bij. Zo mooi vond ik het. De gegevens van haar geboorte en bijpassende muziek had ik in de video verwerkt. Ik stuurde het naar al mijn vrienden en familie en natuurlijk na een paar daagjes ook op social media!

En toen! Ik kreeg zoveel mooie en ontroerende reacties op deze video. Toen dacht ik: “Dit wil toch iedere kersverse trotse mama”. Aan iedereen laten zien hoe knap je kleintje is, met een video vol liefde! En zo werd @digitaalgeboortekaartje eind vorig jaar geboren.Hoe gaat dit voor jou in z’n werk? De praktische kant
Wanneer het gezin eraan toe is krijg ik een seintje en plannen we een datum in wanneer ik langs mag komen om te filmen. Meestal is dit in de eerste 2 weken, maar wat mij betreft het liefst zo snel mogelijk. Ik vind het zo bijzonder dat ik het vertrouwen krijg van gezinnen om in een enorm kwetsbare periode, als de eerste weken na de geboorte, een Digitaal Geboortekaartje van hun kleine wondertje te mogen maken.

Ik ben me ook heel bewust van het feit dat het leven van de gezinnen compleet op z’n kop staat. Daarom probeer ik zo goed mogelijk te luisteren naar de wensen en de ouders zoveel mogelijk te ontlasten tijdens mijn bezoek. Ik vraag alleen of ze het baby’tje een mooi pakje aan willen doen en ervoor willen zorgen dat het lekker z’n buikje rond heeft gedronken. De rest doe ik. Vaak willen de ouders en eventuele broertjes en zusjes ook graag in beeld. Grote broer en grote zus. Je ziet ze dan vaak 3 centimeter groeien van trotsheid. Een mooi gezin, glunderend met hun nieuwe aanwinst, mag ik dan vastleggen op beeld. Dat is het leukste wat er is. Het is écht. Na ongeveer 1,5 uur filmen, als ik alle beelden heb gemaakt ga ik alles monteren en ik streef ernaar om binnen 3 werkdagen het Digitaal Geboortekaartje af te hebben. Net als bij een gewoon gepersonaliseerd geboortekaartje duurt dat een paar daagjes. Maar dan heb je wel echt iets unieks en origineels. Iets wat niemand heeft. Want een Digitaal Geboortekaartje zie je nog nergens.

De reacties die ik van de ouders en familieleden krijg, bij het zien van het Digitaal Geboortekaartje, is zo hartverwarmend. De moeders zitten vaak, net als ik toen, stijf van de hormonen met dikke tranen en de video op repeat, te glunderen van trotsheid. Tenminste dat vertellen ze me dan.

Kortom dit was mijn verhaal achter Digitaal Geboortekaartje. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op instagram @digitaalgeboortekaartje of op www.digitaal-geboortekaartje.nl of @daaninbeeld.

Over Daan
Ik ben Danielle van de Griendt en ik ben videograaf! Met mijn bedrijf @daaninbeeld maak ik al jaren video’s voor merken, bedrijven en organisaties. Maar het allerleukste vind ik het werken met kinderen. Waarom ik dat zo te gek vind? Tja, het zal iets met de speelse energie en onbevangenheid te maken hebben. En een eigen hunkering naar zorgeloosheid en vrijheid! Zo vrij als een kind.Liefs,
Daan

Website: www.digitaal-geboortekaartje.nl en www.daaninbeeld.nl
Instagram: @digitaalgeboortekaartje en @daaninbeeld 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Wij maken gebruik van google analytics en hebben hiervoor een bewerkersovereenkomst afgesloten. Het IP-adres wordt gemaskeerd, er worden geen overige gegevens gedeeld en de cookies worden niet gebruikt voor andere google diensten.
Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.