Staan er echt twee streepjes? Ja! Ik ben 4 weken zwanger!

Staan er echt twee streepjes? Ja! Ik ben 4 weken zwanger!

Daar gaan we dan, 4 weken zwanger, het moment dat de test positief wordt. Voel ik al iets? Zijn mijn borsten meer gespannen of pijnlijk? Ben ik nou misselijk? Heel moe?

Nee... eigenlijk voel ik helemaal niks bijzonders. Ik voel me eigenlijk hartstikke goed. Alle PMS klachten waar ik normaal last van heb, heb ik nu helemaal niet, dus ik voel me heel normaal. Afwachten dan maar. Een weekje later; het eerste wat ik merk van deze zwangerschap is dat mijn darmen gaan ‘rommelen’. Opeens snap ik wat hiermee bedoeld wordt. Alsof er 10 liter lucht in mijn darmen zit en er de hele dag bellen worden geblazen daarbinnen. Zo voelt het een beetje. Ook voel ik kleine steekjes net boven mijn liezen. Gelukkig maak ik me daar geen zorgen over, het zullen wel mijn banden zijn of misschien de innesteling die ik voel, wat bijzonder!

 

Ook heb ik de hele tijd een wat zwaar gevoel onder in mijn buik, alsof mijn menstruatie er toch aankomt. Telkens als ik naar het toilet ga check ik of ik bloedverlies heb, maar nee, dat is niet zo. Ergens vind ik het ook een fijn gevoel. Ik  stel me voor dat dit gevoel betekent dat mijn baarmoeder aan het groeien is, dan is het iets positiefs. Het geeft me de bevestiging dat er iets aan het gebeuren is in mijn buik!

Zwangerschapssymptomen; hoe doen al die vrouwen dit?!

Vanaf dat je 4 weken zwanger bent kun je symptomen gaan ervaren. Bij mij begint het pas echt wanneer ik ongeveer zeven weken zwanger ben. Jeetje, wat ben ik moe! En continue misselijk. Al zo vaak heb ik vrouwen tegenover me gehad in de spreekkamer die me vertelden dat ze zo moe en misselijk waren. Altijd had ik met ze te doen en gaf ze tips en adviezen over hoe hier mee om te gaan. Maar wow! Nu snap ik wat ze bedoelen! Hoe doen al die vrouwen dit?!

De hele dag kotsmisselijk en niet vooruit te branden. En dan ook nog werken, voortaan zal ik de rode loper uitrollen voor de vrouwen die op intake komen, wat een heldinnen! Moe en misselijk, het klinkt zo onschuldig maar ik moet maar blijven eten om dat vervelende gevoel weg te krijgen, dat lukt heel even en dan komt het weer! En na een heel verkeerd gevallen jus d’orange in een ontbijttentje komt alles er weer uit op de parkeerplaats. Jus d’orange zal ik de rest van mijn leven niet meer echt kunnen waarderen, de smaak ervan komt nog dagen hierna omhoog (tip; drink geen jus d’orange als je misselijk bent).

In deze weken ben ik ook gewoon aan het werk en gaan de nachtdiensten door. Een bevalling begeleiden krijgt een andere dimensie. Terwijl ik de barende vrouw dapper de weeën zie opvangen denk ik; ja daar moet ik straks ook aan geloven…. Nou ja dat is nu nog even zorg voor later.. Eerst maar eens wat dingen gaan regelen. Mijn eigen verloskundige bellen!

Zwanger? Schrijf je in bij een verloskundigepraktijk

Je kan je direct inschrijven wanneer je weet dat je zwanger bent. Dan heeft de verloskundige genoeg tijd om de eerste afspraak voor je in te plannen en je van belangrijke informatie te voorzien. 

Ter voorbereiding van de eerste afspraak krijg je vaak een vragenlijst per mail.  Tijdens de afspraak wordt deze vragenlijst besproken en krijg je informatie over prenatale screening. Daarnaast is het handig en fijn de folder Zwanger door te nemen. Hierin vind je veel informatie over alle fases van je zwangerschap op een rij.

Het is erg belangrijk om je samen met je partner goed voor te bereiden op het gesprek over prenatale screening. Goede informatie hierover vind je op onze site en op deze informatiekaart van het RIVM. Kijk daarnaast ook op de site van het RIVM over prenatale screening en de keuzehulp Bewust Kiezen op deze website in te vullen. Kijk ook goed naar het stukje over nevenbevindingen

Daarnaast kunnen jullie  natuurlijk vragen stellen en maken we (indien gewenst) een echo. Veel zwangeren vinden het fijn om een vroege echo (vitaliteitsecho) te krijgen. Onze assistentes zullen aan je vragen of je een vroege echo wilt. Indien de vroege echo gewenst is, wordt dit meestal rond 8 weken ingepland. Deze vroege (inwendige) echo wordt, als er geen indicatie voor is, niet vergoed door de verzekeraar. De intake en de termijnecho wordt rond 10-12 weken zwangerschap ingepland.

Ben je zwanger? En wil jij ook graag worden geholpen door een van onze verloskundigen? Gebruik dan ons handige én eenvoudige inschrijfformulier: Inschrijven kan hier.

 

Volg ons op: @verloskundigenbreedstraat

Website: www.verloskundigenbreedstraat.nl

E-mail: info@verloskundigenbreedstraat.nl

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Wij maken gebruik van google analytics en hebben hiervoor een bewerkersovereenkomst afgesloten. Het IP-adres wordt gemaskeerd, er worden geen overige gegevens gedeeld en de cookies worden niet gebruikt voor andere google diensten.
Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.