"Ik wilde zoveel meer betekenen voor zwangeren dus schreef ik mijn boek Ontspannen zwanger"

Als klein meisje keek ik vol verwondering naar De bevalling op SBS6. De rauwheid van een bevalling en de geboorte van nieuw leven intrigeerden mij. De momenten waarop iedereen bij ons thuis wegkeek, kroop ik nog even dichter bij de tv. Van jongs af aan wist ik dat het mijn roeping was om verloskundige te worden. Wat ik sinds 2012 ben en ik heb nog altijd diezelfde fascinatie.  

Ik ben Doete, 34 jaar. Samen met mijn partner Hein en dochter Lotte woon ik in Groningen. Als verloskundige raakte ik steeds meer geïnspireerd door moeders die zich goed voorbereid hadden op de bevalling en ik zag hoe ontspanning een grote invloed had op het geboorteproces. Al snel werd duidelijk dat het ondernemerschap van mijn ouders ook in mijn bloed zat: ik wilde graag meer kunnen betekenen voor zwangeren, buiten mijn vaste baan als verloskundige. Daarom startte ik Dubbel Zen en schreef het boek 'Ontspannen zwanger'. Met deze Ultimate Birth Guide & The Ultimate Mom Guide zorg ik voor meer herkenning, ontspanning en vertrouwen in zwangerschap, geboorte en moederschap. 

En dat bleek de beste beslissing so far. Hoe bijzonder het ook is om een bevalling te mogen begeleiden, op deze manier kon ik nog zoveel meer zwangeren bereiken en mijn visie door heel Nederland verspreiden. Een bevalling die iedereen bevalt.

In mijn buik was Lotte 'mijn gids'
Zelf zwanger zijn was voor mij de kers op de taart. Ik maakte mee hoe bijzonder het is dat er een kindje in je buik groeit. En wat voor nieuwe dynamiek dit brengt in jezelf, in je relatie en in je leven. Lotte was in mijn buik al 'mijn gids' en ik voer vooral op haar tijdens de zwangerschap. Naast mijn verloskundige kennis natuurlijk. Maar ik geloof dat je zeker ook naar je buikgevoel mag luisteren, want daar groeit niet voor niets je kindje. 

Ontspannen Zwanger
In mijn boek vertel ik openhartig over mijn fysieke en mentale uitdagingen die ik ben tegengekomen van kinderwens tot geboorte, gecombineerd met mijn kennis als verloskundige. Want hoe is het nou voor een verloskundige om zwanger te zijn? Hoe kun je als controlfreak vertrouwen op een zwangerschap en bevalling, twee dingen waar je geen 100% controle op hebt? Hoe kun je ontspannen als je in de meest enerverende fase van je leven zit? 

Ik hoop dat ik jou met dit boek mag inspireren. Zodat ook jij met trots mag terugkijken op een ontspannen zwangerschap en bevalling die ik had. Na bijna duizend bevallingen begeleid te hebben, 3900 cursisten mogen informeren, begeleid ik jou met liefde stap voor stap richting de belangrijkste gebeurtenis in jouw leven.

Liefs,
Doete

Lees hier binnenkort hoofdstuk 1 van mijn boek Ontspannen Zwanger

Voor meer informatie en tips over zwanger worden, zwangerschap en bevallen kun je mij volgen op:

Instagram: @dubbelzen
Facebook: @dubbelzen

Neem ook eens een kijkje op mijn website: www.dubbelzen.nl

Mailen kan naar: doete@dubbelzen.nl

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Wij maken gebruik van google analytics en hebben hiervoor een bewerkersovereenkomst afgesloten. Het IP-adres wordt gemaskeerd, er worden geen overige gegevens gedeeld en de cookies worden niet gebruikt voor andere google diensten.
Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.